úterý 13. prosince 2016

Samsung Galaxy S7 recenze


Samsung Galaxy S7 je vlajková loď společnosti Samsung a já se jí v této recenzi podívám na zoubek.

Verze a velikost

Model Galaxy S7 se vyrábí ve dvou základních verzích. První je klasický S7 s normálním displejem a pak S7 edge, který se vyznačuje displejem se zahnutým okrajem. Model se zahnutým displejem jsem měl možnost si vyzkoušet a musím říct, že jsem měl obavy z toho, že když budu smartphone držet u okraje prsty, tak budu klikat po displeji a budou se mi spouštět aplikace. Po prvních minutách jsem byl ale překvapen, jak je zařízení chytré a těchto nahodilých doteků si vůbec "nevšímá".
Níže můžete shlédnout jednu povedenou video recenzi na Samsung Galaxy S7 Gold.


Výbava

Smartphone Samsung Galaxy S7 se vyznačuje kvalitním a výkonným hardwarem. V tabulkách níže je uvedeno porovnání obou modelů

Testovaný model: Samsung Galaxy S7
Displej: 5,1“ displej s Quad HD rozlišením
Procesor: osmijádrový procesor Exynos 8890
Operační paměť: 4 GB
Úložný prostor: 32 GB
Fotoaparáty: Dual Pixel (2PD) 12 Mpx a 5 Mpx, objektiv s vylepšenou světelností F1.7
Operační systém: Android 6.0
Odolnost: certifikace IP68
Baterie: 3000 mAh
Rozměry: 142,4 x 69,5 x 7,9 mm
Hmotnost: 152 g

a verze Edge:

Testovaný model: Samsung Galaxy S7 Edge
Displej: 5,5“ displej s Quad HD rozlišením
Procesor: osmijádrový procesor Exynos 8890
Operační paměť: 4 GB
Úložný prostor: 32 GB
Fotoaparáty: Dual Pixel (2PD) 12 Mpx a 5 Mpx, objektiv s vylepšenou světelností F1.7
Operační systém: Android 6.0
Odolnost: certifikace IP68
Baterie: 3600 mAh
Rozměry: 150,9 x 72,6 x 7,7 mm
Hmotnost: 157 g

Jak je vidět ze srovnání, verze Edge má o 0,4 palce větší displej a také o poznání větší kapacitu baterie. Procesor obsahuje 8 jader a je na kmitočtu 2,3 GHz! S takovýmto výkonem si zahrajete i ty nejnovější hry bez jakéhokoliv sekání grafiky. Fotoaparát má vynikající světelnost a dostatek megapixelů na to, abyste mohli fotit i v šeru a za horších světelných podmínek. Níže vidíte ukázku, jak Samsung Galaxy S7 fotí.
Fotka večer za zhoršených podmínek (Samsung Galaxy S7)

Fotka zblízka s viditelným krásně rozmazaným pozadím (Samsung Galaxy S7)
Jak je vidět, tak fotoaparát fotí nádherně. Co se týče velikosti telefonu, tak je akorát do ruky a dobře se s ním i píší SMSky a brouzdá po internetu. Displej je krásně citlivý a má velké rozlišení 2560 x 1440 pixelů. Samsung Galaxy S7 má i funkci ovládání displeje jednou rukou, kdy se vám zmenší obraz jen na část displeje a vy tak palcem dosáhnete na všechny ovládací prvky. Tato možnost je samozřejmě volitelná a nemusíte ji používat.

Odolnost a obsah balení

Oba typy telefonů jsou vodotěsné, takže si jej můžete vzít i k bazénu a nemusíte se bát, že ho utopíte. V balení najdete smartphone, sluchátka, adaptér na přetažení souborů a nastavení ze starého modelu telefonu, dále rychlonabíječku s odpojitelným USB kabelem a český návod. 


Telefon obsahuje nový systém Android 6 a je přislíbeno od Samsungu, že dostane i aktualizaci na novou verzi Android 7. Systém jsem ovládal bez problémů, rychle a bez záseků. Menu bylo přehledné a neměl jsem ani problém s instalací veškerých nejpoužívanějších aplikací, jako je Facebook, Messenger a další.

Výdrž baterie

Baterii jsem testoval po celé dva dny, kdy jsem měl oba modely zapůjčeny. Dobíjel jsem až druhý den večer a to jsem si pořád něco zkoušel, hrál pár her a prohlížel Facebook s internetem a maily. Výdrž baterie je tedy excelentní a potvrzuje to i její kapacita 3600 mAh u modelu Edge.

Závěr

Smartphony Samsung Galaxy vždy patřily k TOP značkám, které měly zaručenou kvalitu a výdrž. Tyto dva modely nejsou vyjímkou a jejich koupí budete mít vystaráno na několik dalších let.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Know us

Our Team

Video of the Day

Contact us

Název

E-mail *

Vzkaz *